Salata de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cam 300g vinete coapte(eu le-am avut din congelator)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica data pe razatoare sau tocata foarte marunt
  • Pt maioneza:un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 2-3 lingurite mustar
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Daca nu aveti vinete coapte,le puteti coace pe o tabla,pe aragaz,intorcandu-le pe toate partile.

Dupa ce s-au copt,se pun intr-un castron,le presarati cu sare din abundenta si le acoperiti cu un prosop,ca sa se curete mai usor de coaja.

Le lasati asa cam jumate de ora.Apoi vinetele se curata de coaja si se lasa la scurs.

Se toaca vinetele,apoi se bat cu mixerul.

Maioneza se prepara astfel:galbenusul fiert(si racit) se piseaza cu o furculita,se pune si cel crud.

Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.

Apoi se pune si mustarul,dupa care se toarna putin cate putin ulei.

Cel mai bine e sa se mixeze cu mixerul,dar intr-o singura directie,pt a evita taierea maionezei.

Se potriveste gustul de sare si optional se pot pune si cateva picaturi de suc de lamaie.

Maioneza se incorporeaza in vinetele tocate si amestecate cu ceapa si se amesteca bine pana la omogenizare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise