Salata de vinete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 vinete potivite;
  • - 100 ml ulei;
  • - sare;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - zeama de la jumatate de lamaie;
  • - patrunjel si rosie pentru ornat.

Mod de preparare

1. Se sterg vinetele si se aseaza la foc deschis, pe flacara, pe gratarul pentru legume.

2. Se intorc pana se coc uniform.

3. Se taie pe lungime pentru a se scurge de zeama, se presara cu putina sare si se aseaza intr-o strecuratoare.

4. Se lasa la scurs aproximativ 1 ora, dupa care se curata de coaja.

5. Se toaca cu cutitul de lemn pentru vinete, pe un tocator de lemn foarte bine.

6. Se pun apoi vinetele tocate intr-un bol si se freaca treptat cu ulei.

7. Se adauga zeama de lamaie si ceapa verde tocata si se omogenizeaza foarte bine.

8. Se orneaza cu patrunjel verde si rosie si se poate servi pe felii de paine prajita cu salata de ardei copti, sau salata de rosii, sau cu orice alta salata poftiti!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise