Salata de vinete Doina

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 vinete mai mari
  • 1-2 ardei grasi (optional)
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Rupeti partile verzi de langa codita vinetelor. Se vor coace mai bine. Puneti ardeii si vinetele la copt. Eu le coc pe gratarul special cu capac, la foc iute, pentru ca nu se face fum si nu se murdareste aragazul. Se pot coace si in cuptor. Vinetele se intorc pe toate partile, ardeii se scot mai repede.

Vinetele coapte, fierbinti, se pun pe un fund de lemn, se taie cotorul de la codita, apoi se taie in doua. Cu o lingura si o furculita scoateti miezul, curatati-l bine de pe coaja si puneti-l intr-o strecuratoare emailata sau de plastic. Curatati ardeii de coaja, cotoare si seminte.

Intr-o cana de blender puneti vinetele, 1/2 ceapa taiata in 3-4 bucati mai mari, uleiul de floarea soarelui, zeama de la 1/2 lamaie, sare si mixati 10-20 secunde. (Cine doreste poate sa puna si un galbenus, dar nu trebuie neaparat pentru ca vor fi foarte albe si fine si fara galbenus). Adaugati cealalta jumatate de ceapa tocata foarte fin.

Cine vrea poate poate imparti compozitia in doua si in jumatate sa mixeze si ardeii copti. Veti avea vinete de doua culori. Sunt delicioase.

Salata de vinete se pune pe un platou si se garniseste cu felii de lamaie, de rosii, frunzulite de patrunjel si se stropeste cu uleiul de masline, pentru aspect.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise