SALATA DE VINETE GRATINATE(reteta de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 kg. vinete,
  • 1 lingura seminte de floarea-sorelui decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura otet de mere,
  • patrunjel verde, sare, piper;

Mod de preparare

1.Vinetele se curata de coja, se taie felii rotunde subtiri si se sareaza, lasandu-se 30 de minute , sa se scurga sucul amar.

2.Se spala cu apa rece, se sterg cu hartie absorbanta si se prajesc pe un gratar incins,apoi se aseaza in salatiera.

3.Se freaca uleiul cu usturoiul cutatat si presat si se adauga otetul.

4.Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se toarna peste feliile de vinete.

5.Se presara cu semintele de floarea-soarelui si patrunjel verde tocat.Se servesc cu felii de paine prajita.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise