SALATA DE VINETE GRATINATE(reteta de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 kg. vinete,
  • 1 lingura seminte de floarea-sorelui decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura otet de mere,
  • patrunjel verde, sare, piper;

Mod de preparare

1.Vinetele se curata de coja, se taie felii rotunde subtiri si se sareaza, lasandu-se 30 de minute , sa se scurga sucul amar.

2.Se spala cu apa rece, se sterg cu hartie absorbanta si se prajesc pe un gratar incins,apoi se aseaza in salatiera.

3.Se freaca uleiul cu usturoiul cutatat si presat si se adauga otetul.

4.Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se toarna peste feliile de vinete.

5.Se presara cu semintele de floarea-soarelui si patrunjel verde tocat.Se servesc cu felii de paine prajita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise