Salata de vinete si ardei copt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 1 ardei gras rosu mare
  • o ceapa alba/ rosie/ sau ceapa verde
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 150ml ulei sau in functie de cat de multa maioneza vreti sa va iasa
  • o lingura de mustar
  • jumatate de zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite mai usor.

Dupa ce le decojim le lasam sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare, in acelasi timp se si racesc.

Cat se scurg vinetele si ardeiul, ne ocupam de maioneza: Galbenusul fiert il maruntim cu dosul unei linguri, peste acesta punem galbenusul crud si amestecam usor pana omogenizam bine ambele galbenusuri. Turnam putin cate putin din ulei si mixam usor, daca aveti impresia ca se taie puneti zeama de lamaie pentru a o lega la loc, la sfarsit puneti mustarul si mai mixati putin. Apoi o bagam la frigider pana terminam cu celelalte ingrediente.

Ceapa o taiem marunt, iar vinetele si ardeiul le tocam, eu le-am dat prin masina de tocat. Daca au mai lasat apa le mai punem cateva minute in strecuratoare(asa maruntite).

Intr-un bol punem vinetele si ardeiul tocate, peste punem si ceapa, maioneza si potrivim de sare. Amestecam totul pana omogenizam bine toate ingredientele.

Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Noi am servit pe felii de paine alaturi de rosii cherry.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise