Preparare:
Stafidele se pun la inmuiat in putina apa calda.
Telina, marul si morcovii bine curatati se dau prin razatoarea fina, se pun intr-un vas ceramic curat impreuna cu stafidele inmuiate (bine scurse de apa in care s-au inmuiat). Compozitia se stropeste cu sucul a jumatate de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper alb fin macinat, se amesteca ferm, adaugand treptat maioneza light dupa preferinta pana la omogenizarea compozitiei.
Se pastreaza la rece pentru circa 30 min.
Se poate servi rece ca aperitiv sau garnitura la gratar de pasare sau carne slaba.
Pont:
----
1. Prezenta reteta poate fi personalizata dupa pofta inimii prin adaugarea de nuci sau alune zdrobite, sau seminte decojite si prajite de floarea-soarelui.
2. In cazul in care in loc de maioneza light dispuneti doar de maioneza classica, adaugati in aceasta cateva linguri de iaurt cremos in proportie de 2-3 linguri iaurt la 1 lingura de maioneza classica.
3. Prin inlocuirea maionezei light cu Maioneza De Post - poate fi servita si in zilele de post sau de catre cei ce urmeaza o dieta low-calorie/fat dieting. Vezi reteta Maioneza din faina (de post).
In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.
Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise