Salată Rădăcina Vieţii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 conopide mari (circa 3 kg)
  • -2 ţeline mari cu frunze
  • -1 kg morcov
  • -1 kg gogoşar
  • -1 litru oţet
  • -400 ml ulei
  • -6 linguri sare
  • -8 linguri zahăr
  • -1 lingură piper boabe
  • -12 frunze dafin

Mod de preparare

Se taie frunza de ţelină mărunt şi gogoşarii feliuţe subţiri. Morcovii şi rădăcinile de ţelină se dau prin răzătoarea mare. Conopidele se rup în bucheţele mici.

Separat se fierbe într-un clocot 1 litru oţet, 400 ml ulei, 6 linguri sare, 8 linguri zahăr, 1 lingură de piper boabe şi 10-12 frunze de dafin. Amestecul se toarnă fierbinte peste legume, se amestecă şi se dă la rece până a 2-a zi.

Se pune în borcane (de preferinţă cât se consumă la o masă).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise