Salau (cod) marinat

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de salau (a 50 g),
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • zeama de lamaie,
  • o telina,
  • o lamaie intreaga.
  • Pentru marinata: 350 ml otet,
  • 350 ml vin alb,
  • doua foi de dafin,
  • o lingurita piper boabe,
  • zahar.

Mod de preparare

Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.

Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia.

Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina si lamaia.

Se pun pe foc otetul, vinul, foile de dafin si boabele de piper. Se gusta de sare si zahar si se lasa sa dea cateva clocote.

Se toarna marinata peste peste, se presara frunze de telina taiate fasii si se lasa 24 de ore la frigider.

Se serveste ca antreu, cu paine alba (bagheta).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise