Salau marinat la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc salau de aproximativ 300 g
  • 1 ardei peperoni
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 50 ml vin alb
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 50 g telina
  • 50 g ceapa
  • foi de dafin, cimbru, paprika iute si dulce
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.

Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati, putina sare si piper. Se pudreaza pestii cu condimente si se introduc in marinata. Se lasa la frigider cel putin 5-6 ore sau pana a doua zi.

Introduceti pestii intr-un vas de Jena, adaugati bucatele de ardei gras, ceapa, telina, usturoi si puneti doua pahare de apa, putina sare si piper. Acoperiti pestii cu felii de rosii si stropiti-i cu ulei.

Dati vasul cu capac la cuptor la foc mic 20-25 minute, apoi luati capacul, adaugati ciupercile feliate subtire si mai lasati inca 15-20 minute la foc mediu.

Asezati pe farfurii pestii cu legume si sos din vas si serviti-i cu mujdei sau sos de usturoi.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise