Salau prajit cu usturoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 buc salau de aproximativ 300 g bucata
  • 6 linguri de malai
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 2-3 felii portocala
  • 2-3 peperoni
  • 1-2 linguri otet
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si putina boia.

Intr-o farfurie pregatiti un amestec din malai, faina, boia dulce si iute si cimbru. Dati pestii prin acest amestec si puneti-i la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc pestii pe ambele parti (cam 10 minute pe fiecare parte) si devin aurii, preparati mujdeiul din usturoi zdrobit, otet, sare, piper, putina verdeata si 2 linguri de apa.

Scoateti pestii pe hartie absorbanta si asezati-i pe platou. Stropiti-i cu zeama de lamaie, adaugati mujdei, garnisiti cu felii de portocala si frunze de patrunjel si peperoni.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise