Saleuri Mihaela

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina sau untura (200g)
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g)
  • faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si apoi se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi pe planseta presarata cu faina, se taie batoane de 1 cm grosime si 10 cm lungime, se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu sare, mac, susan sau cascaval. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc ( aproximativ 30 min.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise