Salzburger nockerln

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 1 vanilie
  • Sos:
  • 200 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 1 vanilie
  • zahar pudra pentru decorat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie zaharul si zaharul pudra. Spuma trebuie sa fie foarte tare, ca pentru bezea. Se incorporeaza in spuma galbenusurile, amestecand foarte usor de sus in jos. La fel se incorporeaza, cu mare grija, faina. Spuma trebuie sa ramana in continuare rigida.

Intr-o tava se pregateste sosul din lapte, unt si vanilie, se aduce la fierbere.

Spuma rezultata se aseaza in sosul fierbinte in forma a 3 piramide. Se introduc in cuptorul incins si se coc 9 minute la 200 grade Celsius.

Se orneaza cu zahar pudra.

Optional se pot servi cu sos de fructe de padure, vanilie sau ciocolata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise