Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de carne piept de vita
  • rosii taiate
  • castraveti taiati
  • castraveti murati taiati
  • sos de guacamole
  • tahini -sos
  • ciabatta sau bagheta
  • ceapa taiata solzi
  • ceapa taiata solzi prajita
  • pasta de naut-humus

Mod de preparare

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama.

Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste.

Pregatim sos de tahini-la un sfert pahar de tahini gros neprelucrat, se adauga un sfert de pahar de apa rece, un catel de usturoi, putin patrunjel tocat si suc de la o lamaie se amesteca bine cu blender mot si se formeaza sosul sau se bate cu telul.

Ciabatta- o taiem in doua si le prajim putin la grilul din cuptor -5 minute.

Ungem pe o parte un strat de guacamole sau pasta de naut

Asezam un strat de rosii, castraveti, ceapa, un strat de carne, iar un strat de legume pe care punem cealalta jumatate de bagheta, pe care am uns un strat de maioneza sau alta pasta ce doriti.

Asezam cealalta parte de bagheta sa fie perfecta pe prima si presam sandwiciul cu ambele maini pana se preseaza bine si taiem in diagonala sandwiciul.

Punem sosul de tahini intr-un recipient care sa se scurga usor sau intr-o farfurie mai adanca si servim cu o lingurita.

Sandwichul asa facut este un pranz delicios usor de pregatit si fiecare isi pregateste dupa gust si dorintele lui sandwich.

Supa care ramane de la fiertul carnii, o strecor de legume si o congelez in cantitati mici este buna de folosit la alte retete cu carne.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise