Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 baby macrou
  • 2 ardei capia
  • 2 roşii
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei

Mod de preparare

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap.

Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald.

Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită.

Se prepară saramura : se pune apă la fiert şi când clocoteşte se adaugă usturoiul tocat, ardeii şi roşiile tăiate fâşiuţe, boiaua, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se lasă câteva minute la foc iute.

Peştii fripţi se pun într-un castron şi se adaugă deasupra saramura. Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se poate servi.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise