Saramura de peste cu ardei capia si mamaliguta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg caras sau crapceni romanesti
  • -1 lingura ulei
  • -sare
  • -piper
  • -6-8 catei de usturoi(dupa gust)
  • -5 ardei capia si 2 ardei grasi galbeni
  • -citeva fire patrunjel tocat
  • -citeva picaturi de otet
  • -mamaliguta

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala,se portioneaza.Se frige pe gratar uns cu slaninuta.Se pune intr-un castron,alaturi de o mamaliguta calda.

Se face mujdei din usturoiul pisat,frecat cu putina sare si ulei peste care se toarna o cescuta de apa.

Ardeii se coc pe tabla,se curata de coaja si de cotoare si simburi,se stropesc cu citeva picaturi de otet,,se adauga patrunjelul,piperul,o ceasca de apa clocotita,se amesteca,se adauga mujdeiul.Toata saramura se pune peste pestele si mamaliguta din castron si se lasa citeva minute bune.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise