Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (crap/somn/pastrav)
  • 1 litru apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 lamai
  • 1 ardei iute
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de vegeta
  • 2 lamai
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper negru boabe
  • Oregano
  • Busuioc proaspat (3 - 4 frunze)
  • Cimbru proaspat (3 - 4 crengute)
  • Patrunjel
  • Sare grunjoasa

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu toate condimentele, uleiul si morcovul taiat rondele subtiri. Se taie ceapa si ardeii dupa care se pun pe gratar pana incep sa se arda, dupa care se arunca in apa si se lasa la foc iute timp de 20 minute. Se storc in apa cele doua lamai. Rosiile se pun pe gratar la fel ca celelalte legume, dar se introduc in apa abia la final impreuna cu cele doua linguri de suc de rosii. Se adauga patrunjelul taiat marunt. Pestele se taie in bucati si se gateste pe plita, la cuptor ori pe gratar.

Saramura trebuie apoi sa fie turnata peste peștele gatit si lasata asa macar 15 minute.

Se numeste ceva bun bun de tot!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise