Saramura de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Pui mai mare(peste 1 kg).
  • 4 Rosii rascoapte.
  • 1 Capatana usturoi.
  • 2 Ardei grasi.
  • 1 Chiparus(ardei iute)
  • 1 Leustean.

Mod de preparare

Puiul curatat se taie pe mijlocul pieptului si se pune pe o plita plina cu sare grunjoasa.Trebuie sa fim atenti la el si sa-l intoarcem mereu ca sa nu se prinda, sau sa se arda.Dupa ce s-a facut bine puiul se pune intr-o cratita si pe deasupra se toarna rosiile tocate marunt,usturoiul taiat feliute,ardeiul gras taiat subtire, ardeiul iute taiat subtie, leusteanul taiat subtire.Se pune apa la acelasi nivel cu puiul, un pahar de vin alb si unul mic de tuica. Se lasa sa dea in cateva clocote.La sfarsit se pune deasupra legatura de leustean tocata si ea marunt. Cu cat puiul are sare mai multa si ardei iute, saramura este mai gustoasa.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise