Sardine cu sos acrisor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg sardine,
  • 100 g faina,
  • 1 ardei iute,
  • 2 linguri otet de vin,
  • 2 lingurite boia de ardei,
  • 1 lingura chimen pisat,
  • 6 catei de usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Curatati sardinele (dupa ce ati indepartat capetele), spalati-le, stergeti-le cu un servet si dati-le un praf de sare si de piper. Tavaliti-le prin faina, prajiti-le in uleiul incins si asezati-le intr-un vas adanc.

Puneti tigaia din nou pe foc si peste uleiul in care ati prajit pestele adaugati usturoiul, boiaua, chimenul si ardeiul iute curatat si taiat marunt. Sarati, turnati otetul si 4 linguri cu apa calda si lasati sosul sa fiarba 2 minute, la foc iute.

Turnati sosul peste sardinele prajite, acoperiti-le cu un capac si tineti-le la frigider, pana cand le serviti. Pot fi conservate la rece 48 de ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise