Sardine cu sos de rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi presati,
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva),
  • 4 linguri vin alb,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat,
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete,
  • 1/2 ceasca faina,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit),
  • felii de lamaie pentru ornat.

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.

Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.

Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise