Sarmale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cutie ciuperci
  • 80 ml ulei
  • 2oua
  • 200gr orez
  • 100gr bulion
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr kaiser
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min.

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, ciupercile tocate si bulionul pentru 5 minute la foc mic.

Intr-un bol punem carnea tocata si amestecam cu restul ingredientelor (ceapa calita cu ciupercile, orezul, bulionul, morcovul ras, cele 2 oua, cimbrul ,sarea si piperul).

Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti in functie de marimea pe care o doriti.

Intr-o cratita adaugati varza tocata,sarmalele infasurate si bucatele de kaiser. Se adauga apa calda cat sa le acopere. Se pune cratita pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca 1h 30min.

Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise