Sarmale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • marar uscat
  • piper boabe

Mod de preparare

Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.

Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).

Apoi punem bulionul si amestecam.

La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.

Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.

Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.

Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.

Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.

Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise