Sarmale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne (1.6 kg fleică+ 250 g slănină)
  • 3-4 cepe (roşii, de apă)
  • 1 ceşcuţă orez
  • ½ paine albă (muiată şi stoarsă)
  • 2-3 verze (aprox.5-6 kg)
  • 2 lg sare
  • 1 lg piper, 2 lg boia dulce, 1 lg boia iute, 2 lg condiment grill, cimbru.
  • 3-4 cârnati
  • Slaninuţă afumata
  • Guşă

Mod de preparare

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte.

Se spală orezul, se fierbe.

Se pune la inmuiat miezul de pâine, se stoarce.

Se dau prin maşina de tocat carne : ceapa, carnea.

Se adaugă miezul de pâine, condimentele, orezul.

Se omogenizează.

Se spală varza şi se pune la desărat (dacă este cazul), se scot frumos frunze pentru sarmale şi se taie fideluţă o parte din ea pentru tapetat cratiţele.

Se împachetează sarmalele.

Se taie varza fideluţă, se tapetează cratiţele cu ea, se pun bucăţele de guşă, slăninuţă afumată, cârnaţi.

Se aşază sarmalele. Se acoperă cu un strat de varză tăiată fideluţă.

Se mai presară cu cimbru, boia dulce, foaie de dafin, piper boabe.

Se adaugă ulei, apă şi se pun la fiert.

Spre sfârşit se adaugă suc de roşii şi se dau la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise