Sarmale cu carne tocata si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Varza murata 4 kg., orez 250 g, ceapa 250 g, morcovi 250 g, stafide 100 g, ulei 150 g. suc de rosii 1 l, verdeata 2 leg, piper, sare. 1 kg jumate carne de porc plus vita jumate jumate delikat 2 lingurite, busuioc, cimbru.

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga morcovii si se calesc impreuna cateva minute. Orezul se alege, se spala si se caleste impreuna 20 de minute stingindu-se din cind in cind cu suc de rosii amestecat cu apa. Se ia vasul de pe foc si se adauga stafidele care au fost tinute in apa citeva ore, apoi se amesteca cu carnea tocata si delikatul. Apoi se formeaza sarmale care se pun straturi in cratita un rind varza, un rind sarmale. Se pune cimbru, busuioc si piper, se pune apa cu bulion. Pe aragaz se fierbe 30 de minute in cuptor 2 ore jumate la foc mic, se mai scutura din cind in cind sa nu se lipeasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise