Sarmale cu fasole

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g fasole
  • 1 varza murata
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g orez
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ramura cimbru
  • 1 legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi de dafin.

Mod de preparare

Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, cand se schimba apa si o pui la fiert. Dupa ce a dat 2-3 clocote, schimbi apa si dai din nou la foc, pana se inmoaie boabele. Ardeiul, spalat si curatat, il tai cubulete, ceapa o toci marunt, iar morcovii ii dai pe razatoare. Intr-o tigaie pui ulei sa se incinga si adaugi pe rand ceapa la calit, dupa care ardeiul si morcovul, si amesteci pana se inmoaie legumele. Adaugi orezul spalat si 50 ml apa si lasi sa se inabuse putin. Iei cratita de pe foc, lasi sa se racesca bine compozitia si amesteci cu fasolea fiarta si scursa, cu pasta de tomate, cimbrul si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Formezi sarmalele, le asezi in oala si deasupra torni sucul de rosii si apa cat sa cuprinda sarmalele. Pui frunza de dafin rupta in bucati mai mici. Acoperi vasul si fierbi la foc mic circa o ora. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise