SARMALE CU NUCA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa tocata marunt
  • 500 g orez
  • 4 morcovi dati prin razatoarea mica
  • 3 legaturi de patrunjel tocat marunt
  • 2-3 ardei tocati marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura delikat
  • piper dupa gust
  • 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta
  • frunze de vita
  • de varza sau hrean
  • 250 g ulei

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, patrunjelul se caleste in ulei, se adauga orezul si restul de ingrediente. La sfarsit de poate adauga o mana de faina de porunb sau de grau. Compozitia se amesteca si se fac sarmalutele. Sarmalutele se pun intr-o oala cu apa fierbinte atat cat sa acopere si se baga la cuptorul incins.

Se poate adauga in compozitie crutoane de paine neagra prajita in ulei, da senzatia de carne taiata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise