Sarmale cu nuca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Varza murata
  • Orez
  • Nuca
  • Ceapa
  • Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute,
  • oregano)
  • Sare
  • Ulei
  • Bulion
  • Zahar
  • Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi
  • de dafin

Mod de preparare

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.

Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune

intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu

facaletul.

Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu

orezul bine spalat ...

Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si

sarea.

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Se pune nuca in compoziţia de ceapa, mirodenii si

orez.

Se ia din compoziţie cu o lingura, cantitati cat sa

incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.

Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia

aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de

sarmale cu carne.

Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe

sarmalele.

Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.

Apoi, se aranjeaza sarmalele.

Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza

tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.

Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu

miscari energice.

Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si

se pune vasul in cuptor la foc potrivit.

Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se

scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi

returnata peste varza de deasupra.

Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un

polonic din zeama.

In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va

potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,

avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost

puse deasupra sa fie inlaturate.

Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana

cand vor scade sarmalele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise