Sarmale cu varza murata

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 100 gr slanina afumata
  • 300 gr gusa afumata
  • 2 cepe mari
  • 1 cescuta orez
  • 2 catei usturoi
  • o varza murata mare
  • cimbru
  • marar
  • sare,piper

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul maruntit, orezul, sarea si piperul. Din slanina se taie o felie care se toaca marunt si se amesteca cu carnea.

Se invelesc sarmalele in foi de varza murata care nu sint rupte. Miezul verzei se toaca marunt. Pe fundul unei oale se aseaza ramurele de cimbru si marar. Ppeste se aduga slanina taiata in felii, apoi se aseaza alternativ un strat de varza, sarmale si gusa taia in felii.

Se pune apa si se fierb.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise