Sarmale de varza acra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza mare acra
  • 1 kg carne porc
  • 80 g slanina proaspata
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1-2 oua
  • 4 linguri orez spalat
  • piper macinat si boabe
  • sare
  • unsoare
  • smintina

Mod de preparare

Se toaca impreuna carnea sislanina si morcovul. Ceapa se taiem marunt si se caleste putin cu o lingura unsoare. Cind s-a calit se ia de pe foc si se pune peste ea carnea tocata, ouale, orezul, piper, sare, care se amesteca toate bine. Se desface apoi o capatina mare de varza acra foaie cu foaie, taind cotorul fiecarei foi si seumple cu tocatura de carne, rulind cu grija fiecare foaie impreuna cu umplutura, apoi se apasa mai adinc pe margini. Se aseaza intr-o oala, cu citeva felii de slanina proaspata si citeva bucati de afumatura, precum si citeva boabe de piper. Dupa aceasta se umple oala pina la jumatate cu zeama de varza acra, iar restul pina sus cu apa. Se lasa sa fiarba incet cca 2 ore, scuturind-o din cind in cind, sa nu se arda.

Se servesc calde cu smintina.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise