Sarmale delicioase

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(mix carne de porc si carne de vita)
  • 1 morcov mare
  • 3 ardei (rosu,galben,verde)
  • 3 cepe
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 3-4 rosii
  • 200g costita afumata
  • 100g orez
  • frunze vita de vie sau varza
  • smantana

Mod de preparare

Se vor taia marunt ardeii,rosiile,ceapa,costita,patrunjelul si marurul iar morcovul se da prin razatoare.Intr-o tigaie mare,adanca se pun cateva linguri de ulei apoi adaugati :carnea impreuna cu legumele si costita taiate marunt,putina sare.Patrunjelul si marurul se adauga la sfarsit cand compozitia s-a calit.Fierbeti intr-o oala timp de aproximativ 5 min orezul,doar atat cat sa se umfle putin,apoi il adaugati in tigaie peste carne si legume.Aceasta compozitie trebuie sa fie calita aproximativ 20 min la foc potrivit atat cat legumele si carnea scad cam un sfert din cantitatea initiala.La sfarsit adaugati patrunjel si marar si o lasati sa se raceasca.Cand s-a racit umplutura pt sarmale adaugati un ou si 50g faina pentru a o lega mai bine.

Frunzele trebuie date printr-un clocot 1-2 min si apoi lasate sa se raceasca si taiate coditele daca exista.Pe un tocator de lemn se ia cate o frunza si se pune in mijloc aprox o lingura din umplutura apoi se iau marginile frunzei si se intorc spre mijloc si incepeti sa rotiti frunza in asa fel incat umplutura sa nu iasa pe afara pina obtiniti forma unei sarmale.Procedati la fel cu restul de umplutura.

Puneti pe fundul unei oale un strat grosut de frunze apoi asezati sarmalele in oala una langa alta incepand de la marginea oalei sub forma de cercuri.In acest fel sarmalele nu se vor desface.Turnati peste sarmale aproximativ 500-700g de apa fiarta si cateva linguri de bulion.Deasupra sarmalelor puneti o farfurie cu fata in jos pentru a le tine presate in timpul fierberii.Se lasa la foc mic aproximativ 1h si 30 chiar 2h depinde de frunze uneori,acestea nu trebuie sa fie tari.Scoateti cate una si gustati atunci cand credeti ca ar fi gata.

La sfarsit sarmalele se servesc cu smantana .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise