Sarmale din varza murata cu carne de vita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 capatana de varza murata
  • -500 grame carne de vita macinata
  • -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • -1 ceapa taiata marunt
  • -frunza de patrunjel verde
  • -condiment pentru sarmale
  • -boia dulce de ardei
  • -sare dupa gust
  • -3-4 rosii bine coapte
  • -cimbru uscat
  • -1 cub de Maggi

Mod de preparare

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.

La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.

Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.

Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.

Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.

Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.

Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise