Sarmale in cuib

Tocam ceapa marunt.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vitel
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 2 verze mici si una mare
  • foi de vita de vie
  • 300 g kaizer afumat de casa
  • 5 linguri lecio
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ketchup de casa
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie sa le oparesc. Pregatim foile de varza mici si mari, iar resturile de varza le tocam. Cu jumatate din cantitatea de carne umplem foile de vita, iar cu cealalta jumatate, umplem foile mici de varza. Intr-o foaie mare de varza, impachetam o sarmaluta in foaie de vita, una in foaie de varza si o bucatica de kaizer. Tapetam fundul unei oale cu foi de varza, adaugam o lingura de lecio, bucatele de kaizer si cimbru si asezam un rand de cuiburi de sarmale. Peste cuiburi, punem un strat de varza tocata, o lingura de ketchup si bucatele de kaizer si iar un rand de cuiburi. Repetam pana terminam cuiburile. Deasupra, punem un rand de varza tocata, ketchup si presaram cimbru. Acoperim cu apa si punem sarmalele la fiert la foc mediu spre mic.

Servim cu mamaliguta, ardei iute si smantana sau iaurt. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise