Sarmale in foi de varza acra cu carne

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne amestec de vita cu porc tocata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva bucatele de slanina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală în 2-3 ape călduţe, sau se tine 10-15 min. in apa calduta.

Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.

Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.

In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina apoi se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 90 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 50 minute la foc mic).

Dupa cele 80 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a se rumeni mai frumos .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise