Sarmale in foi de varza murata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •1,5 kg carne tocata amestec porc+vita;
  • •½ kg orez;
  • •½ kg ceapa; 3 morcovi;
  • •sare;
  • •piper;
  • •foi varza murata;
  • •sos tomate;
  • •250 ml vin alb demisec;
  • •afumatura;
  • •carnati busuioc;
  • •crengute uscate cimbru

Mod de preparare

• ceapa se toaca marunt si morcovii se dau prin razatoare. se calesc. spre sfarsit se adauga pasta de tomate, orezul si condimentam cu sare si piper;

• lasam compozitia la racit, inainte sa o adaugam peste carne;

•umplem foile de varza cu umplutura rezultata;

• le asezam intr-o oala de lut pentru cuptor;

• pe fundul oalei punem varza tocata, putina afumatura si o crenguta de cimbru uscata;

• printre fiecare rand de sarmalute asezam afumatura si cateva felii de carnati;

• deasupta punem un strat de varza murata tocata, turnam apa, aproape cat sa acopere sarmalele, vinul+ sosul de tomate iar la sfarsit o crenguta de cimbru;

• se fierb la cuptor cca 1 h jumate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise