SARMALUTE CU CARNE DE MIEL

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.1kg carne de miel putin mai grasa;
  • 2.500 grame orez;
  • 3.1 varza cruda mare;
  • 4.4 cepe;
  • 5.1 legatura patrunjel verde;
  • 6.3 linguri de bulion;
  • 7.3 oua;
  • 8.3 morcovi;
  • 9.sare,piper,ulei.

Mod de preparare

Carnea de miel se curata, se parleste la aragaz pentru a se arde firele de par ramase, se toaca prin masina de tocat.

Orezul se alege, se spala in 2-3 ape, se caleste in putin ulei, dupa care se scurge si se pune intr-un vas mai mare.

Se amesteca orezul cu carnea, cu morcovii dati prin razatoarea mare, cu patrunelul tocat marunt,ouale,sare si piper.

Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga bulionul si putina apa fiarta si se pune in compozitia de carne.

Se amesteca bine toate ingredientele si compozitia se pune in frunzele de varza cruda care au fost oparite in prealabil.

Sarmalutele se aseaza intr-un vas de lut pe un pat de resturi de varza(sa nu cumva sa se afume)se toarna bors proaspat cat sa la acopere si se fierb la foc mic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise