Sarmalute cu sunca afumata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze
  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 3 cepe
  • 500 g sunca afumata
  • 4 rosii
  • 700 ml bulion
  • cimbru
  • marar
  • condimente pentru sarmale(carne tocata)
  • sare, boia, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert sunculita afumata, timp de 2 ore(poza 1).

Se curata varza de frunzele superficiale, se scoate cotorul si se opareste in apa clocotita cu sare.

Se desprind cu grija foile de varza, se inlatura nervurile, si se lasa deoparte, acoperite.

Se curata cele 3 cepe, se toaca marunt si se prajesc in putin ulei, se adauga orezul spalat, se amesteca bine, apoi se adauga si carnea tocata(poza 2, 3). Se pune sare, boia, piper, cimbru si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc.

Se oparesc rosiile, se ia pielita jos, si se toaca cubulete(poza 4).

Se taie marunt o jumatate de varza pentru fiert.

Se pregateste oala in care fierbem sarmalutele in felul urmator: se pune putin ulei pe fund, se aseaza cimbru si marar, apoi varza tocata si cele 4 rosii decojite si taiate cubulete(poza 5).

Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza frumos in oala.

Se taie sunculita afumata bucatele potrivite ca marime, si se aranjeaza printre sarmalute(poza 6, poza 7).

Pe deasupra se mai aseaza un strat de varza tocata,

si se mai presara putin cimbru.

Se toarna apoi apa in care a fiert sunculita, si bulionul. Daca este necesar, se mai adauga putina apa, astfel incit sa acopere sarmalutele(poza 8, poza 9).

Oala se pune la fiert cca 30 min.

Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinte.

(poza 10).

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise