Sarmalute cu urda in foi de stevie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg. urda proaspata
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 kg. foi de stevie
  • 50 g faina
  • 200 g suc de rosii
  • 2 oua
  • 200 g orez
  • 3 legaturi marar
  • 150 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g smantana
  • 500 ml bors

Mod de preparare

Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe orezul si apoi se amesteca cu urda, ouale si sarea. Separat se prajeste in unt cealalta legatura de ceapa tocata, care se amesteca apoi cu compozitia de mai sus. Se fac sarmale mici care se pun intr-o cratita tapetata cu frunze, se adauga borsul, sucul de rosii si se lasa sa fiarba. Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb care se toarna peste sarmale, cand acestea au scazut si se lasa sa mai dea un clocot.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise