Sarmalute de miel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • frunze de stevie

Mod de preparare

Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca ceapa, se aureste putin in ulei fierbinte, se adauga orezul, se mai lasa 2-3 minute, apoi se stinge cu 2-3 linguri de apa si cind aceasta s-a evaporat, se pun ceapa si orezul peste carne. Se adauga sare, piper, verdeturile tocate fin si se omogenizeaza. Din compozitie se face sarmalute mici, invelite in frunze de stevie spalate si oparite. Se asaza sarmalutele intr-o cratita, se acopera cu bors proaspat si se fierb in cuptor cu foc mic.

Se servesc cu sosul din tava si smintina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise