Sarmalute de post

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe, 1 morcov, 450 gr orez,
  • 30-35 foi de varza murata,
  • sare, piper, condimente pt sarmale( Fuchs)
  • ½ lingurita marar uscat
  • ½ lingurita cimbru, o lingura rasa faina
  • O cana si jumatate apa calda
  • Boia de ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade fin si se pun la calit in 100 ml ulei, intr-o tigaie incapatoare, pana devin aurii. Orezul se spala si se scurge de apa, se adauga peste ceapa si morcovul calite. Se lasa pe foc, adaugand treptat apa calda. Se condimenteaza cu condimente Fuchs, sare piper, boia, marar si 2 linguri din sucul de rosii. Se fierbe la foc mic , cu capac, pana scade apa si se umfla orezul. Se amesteca faina in compozitie si se lasa la racit. Se formeaza sarmale si se aseaza intr-o cratita joasa, pe un strat de varza tocata. Se toarna restul de ulei deasupra si o cana cu apa. Se presara cimbrul, se acopera cu un capac si se fierb la foc mic pe aragaz 30 min, dupa care se toarna sucul de rosii( amestecat cu zaharul si un praf de sare) si se pun la cuptor, fara capac, pentru o ora si jumatate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise