Sarmalute de primavara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • ½ cescuta orez
  • frunze de spanac sau stevie
  • 3-4 rosii sau pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • 1 litru bors

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa. Separat, se oparesc frunze de spanac sau stevie, in care se infasoara sarmalutele. Pe fundul vasului se pune un strat de frunze de stevie sau spanac taiat fisii. Se asaza apoi sarmalutele printre ele, se pun 3-4 rosii taiate felii sau pasta de rosii, marar verde si o crenguta de cimbru. Se umple cratita cu bors si se lasa sarmalutele sa fiarba la foc domol. Cind sint aproape gata, se pun pentru citeva minute la cuptor

Se servesc cu smintina si mamaliguta

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise