Sarmalute de soia in foi de vita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 g soia boabe (se gaseste la magazinele naturiste din piata si costa f putin - 4 lei - 500 g)
  • sau 1 punga de soia pentru chiftelute (din aceea maruntita)
  • 1 paharel orez
  • ceapa, morcovi, ardei gras, sare, ulei
  • rosii sau bulion
  • piper, foi de dafin
  • foi de vita de vie

Mod de preparare

Se pune soia la inmuiat de seara. A doua zi se fierbe foarte bine, in oala sub presiune sau in oala Zepter (se fierbe f.bine). Dupa ce s-a fiert se scurge de zeama si se face un piure din toata cantitatea.

Daca se foloseste soia la punga, se fierbe soia, se scurge de zeama.

Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare, se toaca ardeiul gras si se pun toate intr-o cratita pentru a se cali putin.

Se adauga orezul, se pune apa, se umfla orezul bine, dupa care se adauga piureul de soia. Se amesteca bine si se adauga bulion sau rosii date pe razatoare. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi, dupa ce se raceste putin amestecul se pot umple foile de vita.

Se aseaza intr-o cratita sarmalele, se pune printre randuri piper, foi de dafin si bulion. Se adauga apa si se dau la cuptor.

Se servesc calde sau reci cu smantana sau iaurt deasupra.

Ies foarte bune.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise