Sarmalute de soia in foi de vita

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. orez cu bob rotund
  • o ceapa mare
  • 100 gr. morcov (un morcov mediu)
  • soia texturata fulgi sau bucati mici
  • un ou
  • sare
  • piper
  • condiment universal si condiment pentru friptura
  • o lingura buna de pasta de rosii sau bulion
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 iaurt mare
  • o cutie mica smintina
  • 7-8 legaturi frunze de vita

Mod de preparare

Fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pina morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca. Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si condimentul pentru friptura dupa gust si se umplu sarmalutele. Cntitatea de soia se alege in functie de numarul sarmalutelor. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cind sint aproape fierte (nu dureaza prea mult), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 - 20 minute.

Se servesc calde, cu iaurt amestecat cu smintina si mamaliga

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise