Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 3 cepe
  • 2 legaturi marar
  • 4-5 linguri orez(dupa gust)
  • pasta de tomate
  • 3-4 rosii
  • sare,piper,condimente(cimbru,tarhon)
  • Pentru fierberea acestor sarmalute folositi numai vin alb.Nu adaugati bors sau apa.

Mod de preparare

Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.Se ruleaza cu partea lucioasa in exterior pentru a avea un aspect placut.

Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, piper, mararul si ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati .Se amesteca foarte bine compozitia si se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni pufoasa compozitia.

Pe bucata de vita se aseaza putina compozitie si se invelesc cu grija sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Se aseaza sarmalele in cratita,se adauga feliile de rosii decojite,pasta de tomate.Se toarna vin alb pana sunt acoperite sarmalele.Aceste sarmalute cu carne de vitel sau carne de vita vor iesi extraordinar de fragede si de gustoase fierte in vin.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin,iar apoi se introduce vasul la cuptor pana sunt fierte si rumenite.Daca mai este cazul se mai completeaza cu vin.

Se servesc cu iaurt sau smantana.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise