Sarmalute dietetice

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne de vita, fara grasime si pielite sau piept de pui
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura bulion fara conservanti
  • 1 ou proaspat
  • patrunjel tocat, dupa preferinta cimbru si frunze de busuioc
  • 2 linguri de morcov ras pe razatoarea mica
  • frunze de vita de vie, spanac, stevie, potbal (nu varza!)

Mod de preparare

Asa procedez eu...de cand am voie sa mananc anumite alimente!

Carnea se taie cubulete mici sau se toaca.

Se curata morcovul, se spala, se rade si se pune peste carne.

Se adauga orezul ales, spalat si scurs de apa, apoi bulionul, oul, verdeata.Eu pun su putin cimbru si busuioc uscat pentru ca pun sare, piper si da gust bun. Se amesteca compozitia.

Se pregatesc frunzele, se invelesc sarmalutele (sau se umplu ardei, dovlecei, rosii-dupa preferinta)se aseaza intr-un vas, in care fierbeti de obicei.Cuprindeti in parti egale cu un lichid fierbinte, format din apa, bors si suc de rosii, acoperiti si puneti vasul la cuptor. Pentru cei cu probleme de sanatate e un deliciu,mai ales daca sarmalutele sunt preferate! pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise