Sarmalute dobrogene in oala de lut

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 verze murate
  • 1 kg carne amestec( porc,vita)
  • 200g sunca afumata
  • 5 linguri orez
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Un vas de ceramica smaltuita cu capac

Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de lut este de ne descris,se fierb la foc mediu 4 ore

preparare:se desfac verzele si se aleg frunzele bune de impachetat,restul se toaca.

In vasul de lut se aseaza un strat de varza tocata si bucatele de sunca afumata

Se taie ceapa julien si se inabuse in 4 linguri de ulei

Se adauga carnea,orezul, cimbrul,piperul,boiaua,bulionul(1 lingura)totul se amesteca pe foc 5 minute

Se intinte foaia de sarma se pune o lingurita din compozitia de carne,se infasoara sarmaua si tot asa pina se termina compozitia de carne

Restul de foi se toaca fin .

Se aseaza sarmalele in vasul de lut, la mijloc se aseaza varza, restul de sunca,bulionul diluat cu apa

cimbrul si foile de dafin

Se complecteaza cu zeama de varza sau apa (asta depinde de cit de acra este zeama de varza),se pune cpacul si se da la cuptor

Cu mamaliga,ardei iute si o gura de palinca sau tuica este o minune

Merita sa incercati si varianta cu vasul de lut!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise