Sarmalute in cuib cu afumatura

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 400g costita afumata
  • 300g sunca de casa afumata
  • 250g carnati afumati
  • 150g orez
  • 1ou
  • 50ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 3-4 linguri de tomate
  • 500ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit, se adauga pasta de tomate si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune carnea tocata, orezul,oul,ceapa calita si se condimenteaza cu sare si piper. Se formeaza apoi sarmalutele.

Din foile mari de varza se fac cuiburile astfel: se pun 4 sarmalute,o bucata de costita,una de sunca si o bucata de carnat, apoi se ruleaza bine.

Pe fundul oalei se asaza varza, apoi foi de dafin si cimbru.Se asaza cuiburile de sarmalute si restul de afumatura.

Se fierb la foc mic 3 ore. Dupa 2 ore se adauga sucul de rosii si se mai fierb o ora de preferat la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise