Sarmalute in foi de varza acra

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita sau amestec de porc + vita
  • 1 varza acra mare
  • 1 cescuta orez
  • 4 cepe
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 5 - 6 linguri ulei
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Ceapa tocata se se caleste usor in ulei apoi se adauga orezul spalat si scurs de apa, un praf de sare si doua linguri de pasta de tomate. Se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Toata aceasta compozitie se rastoarna peste carnea tocata, se adauga mararul, cimbrul, sarea si cele doua oua. Se framanta bine si se mai adauga o cescuta de apa.

Daca frunzele de varza sunt prea mari, se taie in mai multe bucati. Se impacheteaza sarmalutele, se aseaza in oala si se toarna apa calda peste ele cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic o ora, se adauga cimbru, frunzele de dafin si doua linguri de pasta de tomate.

Se dau la cuptor sa se rumeneasca inca 45 minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise