Sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg carne de vita tocata;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 3-4 fire de ceapa verde;
  • - 1 cescuta cu orez;
  • - marar verde;
  • - patrunjel verde;
  • - 2 oua;
  • - sare;
  • - piper;
  • - boia de ardei;
  • - 2-3 linguri pasta de rosii;
  • - 50 frunze de vita;
  • - 500 ml bors;

Mod de preparare

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul, ouale, mararul si patrunjelul si se amesteca.

2. Se potriveste cu sare piper si boia.

3. Frunzele de vita oparite, dupa reteta care deja am expus-o, se vor umple cu aceasta compozitie.

4. Se aseaza toate sarmalutele in vas de lut, se adauga apa si pasta de rosii, si putin bors.

5. Se dau la cuptor pentru minim 2 ore. Daca zeama a scazut, se va adauga bors in completare.

6. Se servesc cu mamaliguta si iaurt, sau dupa preferinta.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise