Sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g carne de vita - carnea se poate inlocui cu nuci sau soia granulata - asta ptr vegetarieni...
  • 150g orez
  • 3 morcovi potriviti
  • 5 cepe
  • 2 oua
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 leg. marar
  • piper
  • sare
  • foi de vita
  • 3 lg pasta de tomate
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica, orezul spalat, ouale, pasta de tomate, verdeata tocata fin, piper, sare si se amesteca pana se leaga.

Pe fiecare foaie de vita se pune aproximativ 30 gr compozitie, se ruleaza si capetele se introduc in interior. Intr-o cratita se aseaza sarmalutele, se completeaza cu apa pana depaseste sarmalutele si se introduce la cuptor la foc potrivit pana fierb.

Se servesc cu smantana deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise