Saute de scoici negre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr. 4 persoane
  • - scoici negre 1 kg, in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv,
  • - sau 2 kg cind este servit ca fel unic
  • - usturoi 3 catei
  • - ulei de masline
  • - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici
  • - patrunjel proaspat tocat 2 linguri
  • - vin alb 1/2 pahar - facultativ
  • - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Mod de preparare

Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna.

Pentru curatare puteti folosi o periuta de sirma sau un cutit cu care le razuiti.

Eu curat un kg in circa 15 minute.

Intr-o tigaie ft mare, la foc vioi, puneti scoicile si acoperiti cu un capac. Facultativ puteti adauga vinul alb.

Lasati circa 10 minute pina se deschid. Dati la o parte si controlati daca sunt scoici inchise.

Daca sunt le aruncati ptr. ca nu sunt bune.

Lichidul care rezulta se filtreaza prin sita ft. fina si se pune deoparte.

In alta tigaie puneti ulei si frigeti cei trei catei de usturoi, adaugati conserva de rosii, lasati citeva minute sa se incalzeasca apoi adaugati lichidul filtrat de la scoici.

Cind e aproape gata adaugati scoicile, doar partea in care se afla scoica, cealalta jumatate goala se poate arunca, astfel ocupa mai putin spatiu in tigaie.

Puneti piperul, patrunjelul si serviti in farfurii in care ati pus feliile de piine prajita.

Atentie la sare.

Lichidul de la scoici este sarat deci gustati inainte de a mai pune sare dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise