Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri gris fin de grau
  • 1 lingura faina alba
  • zahar pentru sirop
  • esenta de rom
  • frisca lichida (eu prefer frisca de smantana)
  • doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt
  • scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.

In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.

Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.

Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)

Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.

Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.

Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.

Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.

Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise